Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Recenze

Testovali jsme fotbalové branky IGOAL

Firma Redyset nám poskytla k testování nový model fotbalových branek. Technologicky zcela originálně pojaté řešení můžete posoudit spolu s námi v tomto příspěvku.

 

 

Testovaný výrobek

Branka firmy Redyset o rozměrech 3,66 x 1,83m, cena 7 900 Kč

 

 

 

 

Testování prováděl

www.fotbal-trenink.cz, TJ Sokol Měčín

Manipulace

Branka se celá, včetně kotvících přípravků a pumpičky na nafukování a opětovné vypuštění, vejde do jedné tašky. Celý zabalený set má hmotnost 14kg, takže mládež, pro kterou je branka rozměrově určena, má s přenosem co dělat. Při delší přenosové vzdálenosti její váhu pocítí i dospělý člověk. Z tohoto důvodu bychom doporučily obalovou tašku doplnit dvěma kolečky a madlem, jak je tomu třeba u cestovních zavazadel. Jinak se taška bez problémů vejde do kufru běžného auta.

Montáž a demontáž

Jako správní chlapi jsme ignorovali doporučení dodavatele si nejprve přečíst návod a vrhli se rovnou na montáž, která je velice jednoduchá. Ač neproškoleni, byla branka postavena za tři minuty.Vypuštění branky bylo provedeno rovněž bez problémů.Tyto nastaly až při snaze složit branku zpět do tašky. Musíme uznat, že se návod vyplatí přečíst předem, jelikož po jeho přečtení byla branka složena v tašce během několika minut.

Testování

Branku jsme zkoušeli na měkkém trávník, tvrdém trávníku a asfaltovém hřišti. Na měkkém povrchu je postačující ukotvit základny dodanými háky a pro jistotu ještě pytlem střední podpěru. Na ostatních dvou hřištích jsme provedli zatěžkání pouze naplněnými přiloženými vaky. Tyto vaky je nejlépe naplnit pískem, štěrkem či jiným sypkým materiálem.V jednom našem případě jsme jako náplň použili malé oblázky a svoji roli splnily dobře. Při vztyčení branky je důležité, aby byly tyče řádně nafouknuté ( pumpička to nedovolí přefouknout ) a boční tyče byly zakotveny kolmo k zemi spolu se zatížením zadní vzpěry, čímž zcela eliminujeme prověšení břevna při nesprávném vztyčení.
Při řádném ukotvení nebo zatížení nebyl problém i s razantnější střelou. Při umístění a zatížení na asfaltovém hřišti se branka při prudké střele do tyče od dospělého hráče vychýlila z původního umístění. Při střelbě do tyče jakoukoli razancí dochází k deformaci tyče, která má za následek úplně jiný odraz míče než na jaký jsme zvyklý u kovových či dřevěných branek. Tyč se po nárazu ihned vrací do původního tvaru polohy. Z hlediska bezpečnosti jsme byli s dodaným vzorkem zvlášť spokojeni, jelikož při správně provedeném zakotvení nebo zatížení dle návodu je vyloučené, aby došlo k překlopení. Nakonec, i kdyby k němu došlo, branka díky použitému materiálu a konstrukci, nikomu neublíží. Pokud se zavěsíte na břevno za účelem houpání, toto se velice ochotně skloní k zemi a nedovolí jakékoli gymnastické prvky. Po uvolnění se opět ihned vrací do původní polohy.

Závěr

Svými vlastnostmi se nám jeví branka vhodná především na soustředění sportovních klubů a různých škol v přírodě, jelikož si můžeme celkem bez problémů postavit hřiště kde potřebujeme. Zároveň je vhodná na různé dětské akce, jelikož branky nemohou způsobit zranění a na veřejná hřiště, jelikož branky nemusí být nainstalovány napevno, čímž předejdeme vandalismu. Nevýhody spatřujeme, jak jsme uvedli výše, ve složitější manipulaci s brankou v obalu, také možná v ceně, i když cena je podstatně nižší než ceny pevných, třeba hliníkových branek. Životnost branky jsme pochopitelně nemohli vyzkoušet. V každém případě bychom doporučovali držet se doporučení dodavatele – nesmýkat po hrubém povrchu.

Hodnocení

Pokud bychom oznámkovali tento výrobek jako ve škole od 1 do 5, vysvědčení by vypadalo takto:

  • manipulace: 2
  • montáž, demontáž: 1
  • provoz: 1
  • bezpečnost: 1
  • cena: 2

Video ukázky

Takhle jsem stavěli . . .

Zde najdete Flash Player, ktery je treba nainstalovat, aby jste meli moznost sledovat video.

 

Takto testovali . . .

Zde najdete Flash Player, ktery je treba nainstalovat, aby jste meli moznost sledovat video.

 

A tak balili . . .

Zde najdete Flash Player, ktery je treba nainstalovat, aby jste meli moznost sledovat video.

 

Pokud máte zájem o takové branky, více informací získáte na stránkách www.redyset.cz.

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz