Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Specifika tréninku žen

2. Fotbal jako fenomén

 


Označení pro hru fotbal pochází z anglického slova „football“, v překladu foot = noha a ball = míč. Fotbal jak mužský, tak i ženský je hra míčová. Je to hra sportovní, týmová a branková realizovaná v utkání dvou družstev. Na výkonnostní a sportovní úrovni se hráči řídí jasnými pravidly. Neexistují žádné značné rozdíly v pravidlech mezi mužským a ženským fotbalem. Ustanovení soutěžního řádu platná pro soutěže mužského fotbalu jsou platná přiměřeně i pro soutěže ženského fotbalu. „Cílem hry je tedy dopravit míč do soupeřovy branky nohou nebo jinou částí těla kromě paže a rukou“ (Fortin, 2003, 242).

 

Tato sportovní disciplína patří mezi nejpopulárnější sporty na světě a může být nápomocna při rozvoji životů lidí na celém světě. Fotbal lidi spojuje a přispívá vytvářet lepší podmínky pro budoucnost naší společnosti. Fotbal ve svém celku může plnit významné nejen čistě sportovní, výchovné a zdravotní cíle, ale i ekonomické, podnikatelské, kulturně-vzdělávací, společenské a mezinárodní funkce, včetně funkce prevence proti drogám, rasismu, kriminalitě a jiným negativním vlivům v současném světě.


Kouzlo fotbalu spočívá v tom, že se dá hrát téměř všude a může ho hrát téměř každý bez rozdílů věku, národnosti, vyznání, názorů a mimo dalších faktorů i bez rozdílu pohlaví. Tedy ho mohou hrát nejen muži, jako tomu bylo při vzniku této nádherné hry, ale podlehlo mu také něžné pohlaví, tedy ženy.

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz