Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


O nefyziologických silách

10. Rozvoj rozumu a vůle

„ Talent není nic zvláštního – Talent má kdekdo. Ale vzácná je odvaha jít tam, kam nás náš talent vede.“ Anonym

 

                            
                         
Být vrcholovým sportovcem, to chce víc než pouhé stanovení cíle a cesty k němu, víc než pouhé sny a chtění, to chce činy! A proto říkám hráčům:“Jedině ti, kdo uskuteční výstup, se mohou radovat z vrcholu…“ Proměnit plány v realitu, jít po vyznačené cestě, to chce sílu, obětování, odvahu , srdce, vůli….vždyť přeci jednat znamená riskovat!


Rozum a vůle – neboli síla logiky nám pomáhá analyzovat dané vjemy zvenčí jako rušivé či naopak motivující. Prostě je potřebné orientovat se v záplavě informací, které se na nás řítí, umět je správně logicky vyhodnotit a silná vůle pak cestu stanovenou logickou analýzou dodrží. Proto je důležité u sportovců rozvíjet „rozum  a vůli“!

Vždy říkám hráčům : „Uvědomte si, s určením cíle a cesty k němu vám může pomoct okolí, ale vůli, jít po té cestě, s tím vám už nikdo nepomůže…“Hráč by siMarian Jelínek měl uvědomit, že jak naloží se svým potenciálem, to záleží z větší části pouze na něm, neboli stupeň naplnění daného potenciálu závisí především na tom, jak se postaví k překážkám a úkolům, s nimiž se na své cestě na vrchol střetne. …

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz