Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Novinky

MINI EURO 2010 - evropské porozumění

Ojedinělá akce, která by si zasloužila větší pozornost a osvětu našich médií. My jsme byli při tom a mohli jsme vidět bezchybně zorganizovaný turnaj pro věkovou kategorii starších přípravek, který nemá v Evropě (možná na světě) obdoby.

 



Úspěšnou obhajobou prvního místa Ajaxem Amsterdam skončil juniorský evropský turnaj MINI EURO ve Františkových Lázních a Rehau. Stabilní výkony hráčů Ajax Amsterdam napomohli k tomu, že teprve při druhém startu pozvedli podruhé pohár pro vítěze nad hlavu. Dinamo Záhřeb podlehlo ve finále na pokutové kopy v poměru 7:6 a jako minulý rok se muselo sklonit před uměním mládežnické akademie Ajaxu. V napínavém zápase o třetí místo se prosadil
Bayern München proti Interu Milán.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Česko-německá fotbalová škola (ČNFŠ) pořádala tento turnaj již po sedmé. Tento projekt podporuje od roku 2002 evropské vzdělávání dětí a vede talenty z Čech, Německa a jiných států v Týmu Evropy. Partnery ČNFŠ jsou EU, UEFA, ČMFS, německý a bavorský fotbalový svaz."Česko-německá fotbalová škola se v minulých letech velmi rozšířila" objasňuje Michael Platini a Ivan Hašek. Evropské učení skrze fotbal se stalo úspěšným modelem do kterého se zapojuje stále více národů. MINI EURO e jedinečné fórum zájemců o mládežnický fotbal a výměny zkušeností. "Všechny zúčastněné týmy byly velmi spokojeny a příslibili účast i v příštím ročníku", za pořadatele Gerald Prell a František Nedbalý. "Velmi nás těší, že sedmé MINI EURO bylo internacionální jako nikdy předtím. 250 chlapců ze 13 zemí byly u toho - od Manchester United po FC Porto, od Bayernu München po Inter Milán, od Lokomotivy Moskva až po Červenou hvězdu Bělehrad. Poptávka roste rok od roku. Špičkové kluby jako je Manchester, Porto nebo Inter navštíví jenom 1-2 Turnaje v zahraničí za rok. To, že přicestují do Františkových Lázních a Rehau je velký úspěch všech, kteří se na pořádání turnaje podílejí."


O problémy letošního turnaje se postarala islandská sopka Eyjafjallajökull, jejíž popel pokryl jižní část Evropy a způsobil problémy 4 týmům odletět zpátky domů. Naštěstí se v den odletu otevřeli všechna hlavní letiště a chlapci z Anglie, Portugalska, Itálie a Finska mohli odletět. Při MINI EURO se nejedná tradičně jenom o fotbal, ale i o poznávání jiných kultur a řečí. K tomu napomáhá velká burza při níž si chlapci vyměňují přivezené suvenýry. Trenéři si vyměňují kontakty a zajímají se o nové tréninkové metody. V létě budou některé partnerské kluby svoji spolupráci prohlubovat při evropských letních kempech pořádané ČNFŠ.



Konečné pořadí:

1. Ajax Amsterdam
2. Dinamo Zagreb
3. Bayern München
4. Internazionale Milano
5. FC Porto
6. Liepajas Metalurgs
7. HJK Helsinki
8. Manchester United
9. Lokomotiv Moskva
10. Sparta Praha
11. Crvena Zvezda Beograd
12. Legia Warszawa
13. Austria Wien
14. Team Europa ČNFS

Nejlepší hráč: Bobby Adekamye (Ajax Amsterdam)

Nejlepší střelec: Ryan Azrak (Ajax Amsterdam)

Nejlepší brankář: Marko Zivkovic (Dinamo Zagreb)

 

 

 

 

František Nedbalý a Gerald Prell (zleva) s plakátem Mini mistrovství Evropy klubových celků mládeže.

 

 

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz