Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Proč týmy vítězí

1. Proč týmy vítězí: úvod

Proč týmy vítězí: 9 klíčových aspektů úspěchu ve sportu, v podnikání a v . . .

Tato kniha ještě nebyla do češtiny přeložena a proto máte jedinečnou příležitost setkat se s ní na našich stránkách. Připravili jsme pro Vás volný výtah, z našeho pohledu, těch nejzajímavějším pasáží s ryze sportovní tématikou.  

 

 

O autorovi

Dr. Saul L. Miller

Přes 25 let pracoval s rozličnými týmy plných pozoruhodných individualit a osobností. Ve sportovní sféře pomáhal týmům amerického fotbalu(v nejvyšší soutěži NFL), baseballu(MLB), basketbalu(NBA), hokeje (NHL), olympijským a národním výběrům. Věnoval se 30 různým sportům. Pomohl tak získat svým svěřencům poháry Světové série, Stanley Cup, světové mistrovské tituly i olympijské medaile.

Úspěchy sklízel i v podnikatelské sféře. Spolupracoval s obchodními firmami, výrobními podniky, firmami zaměřenými na služby. I zde většině pomohl se zvýšením zisku či s konsolidací zaměstnanců.

 

Úvod

Proč týmy vítězí? Neřekneme Vám to hned teď. V každém případě platí, že to, co nám přineslo úspěch minulou sezónu, se bude jen těžko opakovat. Vítězství, lépe řečeno vyhrávání, vyžaduje nikdy nekončící proces hledání a zdokonalování.
Na základě mnohaletých zkušeností, a nejen svých, autor dospěl k 9 klíčovým kvalitám, kterými musí disponovat každý vítězný tým, bez ohledu na to, v jakém odvětví se pohybuje.


1.    cíl
2.    talent
3.    vedení
4.    plán (strategie)
5.    ztotožnění (přesvědčení ,obětování se)
6.    zpětná vazba
7.    sebevědomí
8.    chemie
9.    identita

Ačkoliv probereme každou kvalitu zvlášť, neberme je odděleně. Vzájemně se velmi ovlivňují a prolínají. Jejich důležitost je rovnocenná. Zvolené pořadí však přesto není náhodné. Začneme CÍLEM. Vítězné týmy spojuje a motivuje společný cíl. Dále je TALENT. Lidské zdroje, které tým tvoří. VEDENÍ jako hlavní role trenéra. Žádná kvalita nedemonstruje lépe provázanost všech. Vedení vybírá a tvaruje talent, připravuje plán, poskytuje zpětnou vazbu, buduje sebevědomí, namíchává chemii, pracuje na identitě. Pokračujeme PLÁNem a PŘESVĚDČENÍm. Po té si uvědomíme důležitost ZPĚTNÉ VAZBY a prozkoumáme SEBEVĚDOMÍ. Nakonec se podíváme na CHEMII a IDENTITU.

 

Připravil Ing. Radek Votípka, www.fotbal-trenink.cz

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz