Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Inspirace, motivace

Dárce

Dnes vám budu vyprávět krátký příběh o dívce jménem Liza. Liza trpěla zvláštní nemocí a pomoci ji mohla jedině krev od jejího pětiletého bratříčka, který zázračně překonal stejnou nemoc a vyvinul si tak protilátky, které zvládnou zákeřnou nemoc porazit. Další motivační příběh pro zamyšlení i použití.

 

 

 

Lékař popsal situaci bratříčkovi a zeptal se ho, zda je ochoten dát vlastní krev svojí sestřičce. Viděl jsem jak na malý, ale skutečně malý okamžik, zaváhal a odpověděl:

“Ano, udělám to a zachráním Lizu.”

Jak probíhala transfuse, bráška ležel na posteli vedle své sestry a usmíval se na ni, stejně jako my všichni kolem, vnímaje jak se jí barva postupně vrací do tváří. Pak ale zblednul a jeho úsměv se vytratil. Podíval se na lékaře a třesoucím hlasem se ho zeptal:”Začnu umírat už brzy!” Ten malý kluk nepochopil lékaře a myslel jsi, že všechnu svou krev dá své sestře a svým životem zachrání její. (viděl jsem jak na malý, ale skutečně malý okamžik, zaváhal a odpověděl: “Ano, udělám to a zachráním Lizu.”)

Chtěli byste si mít takového kluka v týmu ?

 

Připravil Ing. Radek Votípka, www.fotbal-trenink.cz podle http://www.kxii.com/home/headlines/Little_boy_inspires_others_to_give_blood__111354229.html

Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz