Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Inspirace, motivace

Osel ve studně

Povídejte si se svými svěřenci. Vztah mezi hráčem a trenérem se musí budovat, udržovat, rozvíjet. Prostředkem k takové činnosti nejsou jen cvičení.  
 
 
 
 
 
Jednoho dne farmářův osel spadnul do studny. Zvíře žalostně vylo celé hodiny. Vytí přinutilo bezcitného farmáře se nad vzniklou situací zamyslet. A vymyslel to tak. Zvíře už je staré a studnu stejně potřebuje zavést. Nemá cenu osla vytahovat.

   
Farmář požádal všechny sousedy o pomoc. Sousedi popadli lopaty a začli plnit studnu hlínou, pískem i smetím. Z počátku, když si osel uvědomil co se děje, spustil ještě ztrápenější pláč. Po chvíli, k překvapení všech, jekot a oslí pláč ustal. 

Farmář ještě hodil pár lopat, ale pak podlehl pokušení a šel se podívat do studny. S úžasem zíral, co se tam děje. Jak dopadala hlína na záda osla, osel ji vždycky setřásl a stoupl si na ní. Bylo to velmi zábavné.  

Všichni pokračovali v házení, osel pokračoval v setřásání. Jak se studna plnila, stoupal i osel. Najednou byl osel tak vysoko, že vyskočil ze studny a k překvapení všech šťastně uháněl pryč. 




Život nahází na každého z nás spousta špíny. Trik, jak se dostat z toho ven, spočívá v tom, že se otřeseš a zase zvedneš hlavu. Každá naše potíž je schůdek, po kterém se dá stoupat výš. I z té nejhlubší studny se dostaneš, když se nebudeš vzdávat. Otřepej se a jdi!
 
 
Podle http://rishikajain.com/2012/06/01/inspirational-storypicturesquotesmoralgood-morning/ přeložil Radek Votípka, www.fotbal-trenink.cz 
Komentáře
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz