Fotbal-trénink

Reprezentační trenér U20 a U21, Jakub Dovalil

Pondělí, 13 Duben 2009 08:21

Přesto, že je velmi mladý, již patří mezi uznávané odborníky našeho mládežnického fotbalu. Pojďte ho s námi navštívit ! Poznáte názory jedné z nastupujících osobností našeho fotbalu, která by mohla, spolu s dalšími, udávat směr české fotbalové budoucnosti. Možná se dozvíte i to, jak se stát reprezentantem.

 

Španělská inspirace pro český mládežnický fotbal

Pondělí, 30 Březen 2009 06:00

Všichni fotbaloví fanoušci a zvláště fotbaloví trenéři dobře vědí, že Španělsko je opravdovou fotbalovou velmocí a má jeden z nejlepších systémů výchovy fotbalové mládeže na světě. Proto také každá návštěva špičkových expertů na mládežnický fotbal ze Španělska poutá velkou pozornost našich trenérů a dalších specialistů na mládežnický fotbal. Nejinak tomu bylo při přednášce šéfa vzdělávání trenérů, koordinátora mládežnických reprezentací a reprezentačního trenéra U17 Španělska pana Ginése Meléndeze Sotose, která se uskutečnila dne 24. 3. 2009 v Praze na Strahově pod patronací oddělení vzdělávání trenérů ČMFS.
 

Jak to vidí profesionální trenér mládeže . . .

Pátek, 19 Prosinec 2008 06:30

Před několika lety byla v každém kraji zřízena funkce „profesionální trenér mládeže“. Zajímá Vás co taková funkce obnáší. Přečte si rozhovor s Janem Kůstkou, který tuto funkci jež několik let zastává v Plzeňském kraji. Dozvíte se nejen co je náplní této pozice, ale též velice zajímavé a přínosné postřehy z praxe zkušeného trenéra mládeže. Dotkneme se též velmi aktuálního tématu – hra na šířku hřiště i ve věkové kategorii mladší žáci.

   

Jak to vidí atleti . . .

Středa, 20 Srpen 2008 08:15

Snažili jsem se v tomto rozhovoru najít klíč k tréninku rychlosti. Zjistili jsme, že rozhovor není dostatečným prostředkem pro toto hledání. S radostí jsme proto přijali pozvánku na speciální atletický trénink rychlosti. Na praktické postřehy z této návštěvy se můžete těšit v příštích měsících. Nyní Vám předkládáme jakýsi předkrm v podobě rozhovoru se zkušeným atletickým trenérem, jehož specializací jsou sprinty a běhy.

 

Rozhovor s Jaromírem Votíkem

Neděle, 03 Srpen 2008 12:08

Po čase jsme tady s dalším rozhovorem. Tento rozhovor není monotématický. Dotkneme se různých témat. Dozvíte se něco o kondiční přípravě, navštívíme kurz UEFA profesionální trenérské licence, prodiskutujeme užitečnost průpravných her ve výchově mladých fotbalistů a provedeme exkurzi na Západočeskou univerzitu. K rozhovoru jsme se sešli s PaedDr. Jaromírem Votíkem, CSc., který byl ochoten popovídat si o čemkoli, co se týká fotbalu.

   

Strana 4 z 5

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz