Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Psychologie, didaktika, koučink

Stres ve sportovním prostředí mládeže

Čtvrtek, 31 Březen 2011 16:10

Základem každé úspěšné činnosti v životě člověka je vyrovnaná osobnost. V náročných situacích ve sportu i v běžném životě musíme většinou plně využít výkonnostní potenciál nebo i čerpat z rezervy v našem organismu. Rezervy jsou nejen v oblasti fyzické, ale zejména v psychice každého z nás.

 

Využití imaginace v tréninku individuálních sportů

Čtvrtek, 27 Leden 2011 15:03

Příspěvek pojednává o možnostech využití imaginace v tréninku alpského lyžování, běžeckého lyžování, cyklistiky, běhu na střední a dlouhé tratě a tenisu. Seznamuje stručně s teoretickými východisky techniky mentálního tréninku imaginace a zásadami použití této techniky. Předkládá příklad možnosti nácviku imaginace v praxi. Využití ve fotbalu pro individuální rozvoj hráče je zajímavý námět.

 

Barvy života

Neděle, 19 Prosinec 2010 16:26

Sportovní trénink je dnes probádanou oblastí, která v sobě kloubí znalosti anatomie, fyziologie, regenerace, jsou do detailu propracované metodicko-organizační formy, obsah tréninku atd. Jak bylo mnohokrát odborníky i laiky řečeno, vše už bylo objeveno a existuje pouze jedna oblast, která má v mozaice, zvané Sportovní trénink, mnoho rezerv.

 

Klíčové momenty zápasu

Neděle, 07 Listopad 2010 10:29

Když se zeptáte fotbalového fanouška, které góly si pamatuje, jistě mezi nimi budou ty nejrychlejší, těsně před koncem zápasu nebo hned po té, co jejich tým inkasoval. Zdá se, že během fotbalového zápasu prochází psychický stav hráčů (jejich mysl) typickým průběhem, který se pokaždé více či méně opakuje.

 

Tajemství penalty

Pondělí, 20 Září 2010 13:04

„Elizondo je na svém místě a můj tým se drží na středovém kruhu kolem ramen. Ježíšmariá, přál jsem si, abych šel první. Mít to rychle za sebou. To čekání mě zabije. Jsem připraven. Elizondo ne?! Tak už pískni do té píšťalky. K...a na co čeká?!!. Míč je na značce pokutového kopu, Richardo je na brankové čáře. Tak už zapískej! Těch pár sekund trvá celou věčnost a přivádí mě k šílenství.“ (Steven Gerrard, 2006, strana 419-420, těsně před tím, co nepromění penaltu v penaltovém rozstřelu na MS 2006).

 

Strana 2 z 2

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz