Cvičení

Plány

1. volba věkové kategorie
| 2| 3| 4| 5


vybrat uložený plán


Seriál o psychické přípravě

7. Abeceda krizových situací

Sobota, 20 Únor 2010 12:43

V dnešním díle se zaměřím na to, jak přistupovat ke krizovým situacím. Jde o způsob, který funguje hlavně u mladších hráčů a dětí, ale klidně ho můžete vyzkoušet, i když do těchto kategorií již nepatříte. Budu sice uvádět hokejové příklady, ale opět připomínám: Je možné je aplikovat na většinu lidských činností. Marian Jelínek, trenér plzeňských hokejových indiánů pokračuje v seriálu.

 

6. Nepřítel strach? Zkuste se s ním skamarádit !

Neděle, 24 Leden 2010 12:36

Strach provází člověka od narození i od prvopočátku lidstva, vždyť se o něm píše i v bibli. Je to druh destruktivní emoce. Říká se o něm, že z něj všechny ostatní emoce vycházejí – například hněv. Může vás ochromit i plíživě pokazit perfektně nacvičený výkon. Zvládat strach je umění, ale není to nemožné. Marian Jelínek, trenér vedoucího celku naší hokejové Extraligy, vám poradí, jak na strach vyzrát.

 

5. Snění

Neděle, 20 Prosinec 2009 12:35

Tento pojem jste si v minulých dílech mohli přečíst už několikrát. Nyní se dozvíte, co si pod ním představit v souvislosti se sportovním (nebo jakýmkoliv jiným) výkonem a jak vám může pomoci. Protože snění, to je „energie“. Zvlášť u dětí a mládeže je bdělé snění velmi důležité. Umí nastartovat jakousi vnitřní sílu, motivaci. Pomáhá utvářet správný postoj. Proto by ho ani trenéři nebo rodiče neměli podceňovat. Naopak. Snění by měli u svých svěřenců „provokovat“.

 

4. Tipy, jak zaujmout správný postoj

Čtvrtek, 26 Listopad 2009 12:17

Naposledy jsme si řekli, jak a proč je nezbytné zaujmout v životě i v kariéře správný postoj. Připomněli jsme si, že se musíte snažit o sjednocení vašich vnitřních a vnějších sil – chtění, motivace a vůle. Tentokrát vám chci poradit, jak toho dosáhnout. Marian Jelínek pokračuje v seriálu o psychické přípravě.

 

3. Zaujměte správný postoj

Neděle, 25 Říjen 2009 12:11

Postoj je váš vnitřní stav, který je ještě nad motivací. Je to cosi navíc. O motivu a motivaci jsme se zmiňovali minule. Motivace vás žene k pozitivnímu cíli. Ale v životě a ve sportu vás potkají i méně příjemné události, k nimž musíte zaujmout nějaký postoj, pracovat s nimi a přijmout je. Je to vaše reakce na věci, s nimiž se běžně ve škole či na tréninku setkáváte.

 

2. Motiv a postoj

Úterý, 29 Září 2009 08:36

V minulém čísle jsme zdůvodnili, proč se věnovat mysli sportovce. Nyní si popišme dva základní pojmy: MOTIV A POSTOJ. A pamatujme si: Nejde jen o fotbal. Stejné procesy jako ve fotbale, fungují v jakémkoliv jiném sportu, nebo třeba při učení jazyků.

 

 

 

Strana 1 z 2

Copyright 2006-2010 by http://www.fotbal-trenink.cz